Stress.

Jaaaa, det är något vi hör ofta.
Att djur blir stressade av att gå till veterinären.
Det finns säkert väldigt många djur som blir det, men vi ser väldigt få av dem. Det är det som är en del av charmen med att jobba på en sån liten djurklinik som våran. Alla våra första konsultationer är minst 20 minuter långa och en av anledningarna till det är just för att minska stressen för djuret/en. Det ger oss god tid att undersöka hela djuret, att låta ägaren berätta hela bakgrunden och det ger djuret tid att bara sitta stilla, få några godisar och lite kel. Det gör hela skillnaden!
Dessutom uppmuntrar vi alla att komma in med sina djur för att få dem vägda eller bara för att träffa oss utan att bli undersökta.
Jag vet att jag är partisk eftersom jag jobbar här men jag har vittnen!


Arnie.
(lånad bild)

Han brukade komma in hela tiden, eftersom han genomgått en höftoperation. Nu för tiden så kommer han bara in då och då för att få nya tabletter, men jag träffar honom varje dag. För varje dag klockan halv tre så går Arnie på promenad med husse och varje dag när jag sitter och gör mina försäkringsanspråk så hör jag "snöffelsnörvelsniff" vid dörren. Det är Arnie som står och trycker snoken mot ytterdörrn och vill komma in. Och han går ingenstans förrens han får komma in och få bli gosad och få några godisar.




Rocco
(lånad bild)

När Rocco var valp så brukade han rusa in i receptionen in bakom disken och hoppa upp i mitt knä.
Det gör han fortfarande! Det är bara liiite jobbigt att han nu för tien väger 30kg, senast så välte han hela skärmen och loggade ut mig från programmet genom att trampa på tangentbordet, men jag förlåter honom, eftersom han är han! Och detta gör han även efter att ha varit inne som akutfall efter att ha ätit strumpor.

Dessutom, vi har kaniner inne för akupunktur, som ligger helt lugnt och stilla på undersökningsbordet och får nålar i sig. Bara som ett exempel. :)

Anledningen att jag började tänka på detta idag var för att vi hade tre katter inne idag (och igår) och helt plötsligt slogs jag av hur sjukt relaxade de var. Alla tre är inne av olika anledningar men alla har genomgått "stressfyllda" behandlingar: blodprov, tömd urinblåsa, blodiga diareér etc. etc. Men ändå så är de så jäkla chilled!


Daisy - diabetiker.
Har varit inne i 11 dagar. Lång historia.


Tilly - kronisk diarre.


Jasper - kissar blod (inte blodlandat kiss utan - blod!), en förstorad njure och en förminskad.


Tre chillaxade katter i kennlarna.

Jag vet att jag gnäller och klagar en hel del på mitt jobb, men det är bara för att det är så lätt att ventilera här i bloggen och när man har en bra dag så finns det liksom inte så mycket att skriva om. :)
Men jag gillar det verkligen och en av anledningarna är just eftersom det känns som att vi alltid tar oss tid för djuren och för att djuren verkar uppskatta vad vi gör, inte bara ägarna liksom.
Och jag tror att det upskattas av ägarna eftersom de kommer tilbaka gång efter gång, även om vi kostar strax över genomsnittet. Vi har klienter som har gått till andra veterinärer, men flertalet av dem kommer tillbaka. Jag ser det som ett bevis på att vad vi gör är bra!

Hade förresten ett återbesök av en vovve idag som bara var inne för ett recept-besök (för att få ett förnyat recept på smärtstillande) men denna lilla hund...hon skulle ha dött förra året efter att ha blivit påkörd (av sin ägare!!) men har efter mycket kärlek och behandling fått många fler år! Hon mår bättre nu än innan hon blev påkörd!

Tyvärr avslutades dagen lite negativt, berättar bara lite snabbt för jag vill inte tynga ner mig själv!
Men vi hade ett akutfall inne, stackars vovve som kollapsat. Än så länge är allt väl, men jag anar mörka moln bakom kullarna så att säga.

Well det har varit en låååång dag och jag är trött, men glad, för det har varit en bra dag.
Även om det är jobbigt med stalltjänt både morgon och kväll så ger det mig en massa positiv energi att träffa hepporna två gånger om dan.


Jag just nu, lite tröttare än härom dan, lite slitnare och lite flottigare haha.
Får se om jag kan ge er en lite fräschare bild imorrn! :D

Puss gullungar!
xoxox


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: