Toffee apple!

Har just ätit årets första toffee apple och jestanens vad gott det är, men GUD vad sött och sliskigt! Haha ett är mer än nog! Jag fullkomligt ÄLSKAR att det är Halloween! Inte särskilt karaktärstroget jag vet, jag hatar ju att klä ut mig och allt som hör till (även om jag tycker att barnen som kommer och knackar på och vill ha godis är väldans söta! ) men det innebär nämligen att julen på allvar börjar smyga sig in i butikerna!
Och ja, jag är ju som sagt ett jul-freak och är det nått som är underbart så är det engelsk jul! Jag fullkomligt älskar det och kombinationen svensk tradition och engelsk tradition skapar en julmysighet som ni inte kan föreställa er förens ni har upplevt det! (och ja ni är så välkommna så att hälsa på ^^ )
Det enda som är lite sorgligt är att antagligen så kommer både Mike och jag jobba över jul och nyår, men det är bara en mindre detalj!





Ludde gillar Halloween ^^

Så igår....det var precis så galet som jag trodde att det skulle bli, men galeskapen började redan när jag steg utanför tröskeln igår morse. Jag öppnade dörren och möttes av syndafloden! Det var iaf nästan så det känndes. Först trodde jag att det varit ett skyfall som jag lyckats missa, men det såg inte ut som regnvatten.
Jag hade inte mer tid att tänka på det eftersom jag var på väg att bli sen till jobbet, jag såg att förhoppningsvis var vår tröskel hög nog för att hålla vattnet borta och samtidigt så bor vi lite i en sluttning så vattnet rann iväg åt "rätt" håll. När jag kom hem från jobbet så var jag igen tvungen att vada genom vattnet för att komma till vår ytterdörr och då kunde jag definitivt utesluta skyfallsidéen eftersom dagen varit torr och solig.
Jag drog ut Mike för att kolla på det och hans reaktion var typ "wow" vi snokar omkring lite och inser att det ser ut som att vattnet tränger upp ur asfalten på gångbanan framför vårt hus och det sipprar liksom inte, det liksom kommer ut i små svallvågor, medans vi står där och kollar så kommer vår granne förbi och säger att det har hållt på så där sen 9-tiden på morgonen och att han ringt vattenverket för han tror att det är ett underjordiskt rör som brustit och att de på vattenverket säger att det kan ta upp till 5 dagar innan nån kan komma ut och fixa det! Vilket är helt idiotiskt, eftersom bara 300 meter längre ner längs vägen så håller de på att jobba med andra rör! Fast det är antagligen det som har gjort att det brustit här, nån har glömt o stänga av nån kran nånstans så trycket har blivit för högt så att det brustit. Men idag kom nån, tryckte dit en plugg för att stoppa vattnet och så va det med det, när det verkligen kommer att bli fixat har vi ingen aning om, en av följderna är att vi nu har ett jättefint "vägarbets staket" rakt framför vår ingång som vi måste klättra förbi, jättekul när man har 2 hundar av model större!


Innanför staketet är det ett meterdjupt hål! Kul kul cykelhjul!

På jobbet så var det galet fast jag lyckades hålla det ganska organiserat. Hade en op som i sig gick bra, det blev bara ett smärre blodbad efteråt! Vi tog bort den ytliga böjsenan på en greyhound, en ganska så standard op men det finns så mkt blodkärl där omkring så det är lite fippligt, men Kevin lyckades ta bort hela senan utan att skada ett enda blodkärl, men sen lyckades han med konstsycket att sticka hål på en av de större venerna när han skulle sy ihop de inre lagrena....toppen. :S
Så det blev mycket städande och desinficerande. Och fixa op-kits. Fast det är faktiskt en av de grejerna jag verkligen gillar att göra så det var inte så jobbigt.


op-kit på desinficering.

Sen var det full rulle med rutinbesök, vaccineringar och sånt där. Och sen så kom det...akutfallet, varför alltid klockan halv sex? Mr & Mrs R kom in med Presley och sa "jag tror det är nått fel på hans öga" Och jag kunde se på 4 meters håll att hornhinnan var skadad.... så det blev en hel del stök och bök med det. Får se om det ordnar upp sig annars så får vi skicka honom till ögon specialisten, stackars liten :(
Så det var en fullspäckad dag och jag var trött som en gnu när jag kom hem! Det var så skönt o ha Mike hemma och bara kolappsa lite i hans famn!

~*~

Så idag så tillät vi oss själva lite sovmorgonen innan vi satte igång med allt.
Har kört 2 ton med skit till återvinning och gjort vår månadsshopping av mat så nu är kyl och frys fulla, bra känsla att få det gjort, mindre bra känsla o kolla på kontoutdraget men tjohej, det löser sig! Positive thinking!
Mike sitter och sorterar papper och jag ska gå o fixa lite mat till oss tror jag (även om det tar emot att "stöka till" i köket!) Sen ska jag se om jag kan sortera lite ytterkläder! Om ni gick i i vår klädkammare så skulle ni aldrig gissa att det bara bor 2 pers här, vi har jackor så det räcker till en större skolklass!
Börjar också planera för ytterligare ett IKEA-besök! :D
Så vi hörs lite senare eller imorrn!
puss så länge godingar!

Postat av: herzleid

Ni får väl vara goda samhällsmedborgare och skänka bort lite kläder till välgörenhet! :D



Blev lite rädd för Ludde måste jag säga, men du kanske skulle köra på honom den där masken när ni går ut ensamma om kvällarna ;) Inga våldtäktsmän vågar sig i närheten då liksom. Kul med vattenläcka! Var glada att den åtminstone inte var INNE i huset. :D

2009-10-27, 21:18:22 -

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: